Vad kostar ett hemmagym?

Vad kostar ett hemmagym?

Att bygga ett eget hemmagym kan kosta allt från några tusenlappar till flera tusen. Det beror helt på vilka olika träningsredskap du vill ha i ditt hemmagym och hur helhetstäckande du vill vara. För en del räcker det med lite hantlar och skivstänger, andra vill ha ett komplett gym och kanske till och med en konditionsmaskin av något slag.

Ett privat avbetalningsavtal på 24 månader räntefritt är ett bra sätt att få råd att göra dina drömmar om ett eget hemmagym till verklighet.

Med ett hemmagym blir träningen av

Vi vet alla hur viktigt det är att hålla igång, för den fysiska hälsan såväl som för den psykiska. Men det kan vara svårt att prioritera träningen när vardagen är stressig.

Investera i din hälsa & köp Hemmagym PRO & Träningsredskap. Finns i olika paketformer beroende på vad du har för behov och behöver för att du ska kunna göra dina träningspass hemma istället för på gymmet. GymPartner Sweden runt om i Sverige, har lång erfarenhet av att leverera träningsutrustning och service av högsta kvalitet. Kontakta mig, så hjälper jag och min duktiga medarbetare dig att hitta en lösning som passar ditt hem. GymPartner erbjuder avbetalning för privatpersoner med upptill 24 månader utan ränta.

Med ett gym hemma ökar chansen att träningen blir av. Du slipper restiden till och från gymmet, du slipper kånka på träningsväskan, du kan göra andra saker samtidigt (t.ex. tvätta eller kolla på Tv), du slipper trängas med andra och vänta på redskap, och du slipper passa gymmets öppettider. I längden sparar du också pengar eftersom du inte längre behöver pröjsa för ett träningskort varje månad.

Träningspass hemma – 6 enkla basövningar

Eleiko Hemmagym

Vilken typ av hemmagym passar mig och vad kostar det?

Vilken typ av hemmagym som passar dig bäst beror framförallt på tre saker: vilken typ av träning du vill ägna dig åt, hur mycket plats ditt hemmagym får ta och hur din budget ser ut.

Vad kostar ett hemmagym med fria vikter ?

Du kan sätta ihop ett bra hemmagym med fria vikter för runt 10 000-30 000 kronor. Vad det kostar att bygga ett gym med fria vikter beror så klart på hur mycket redskap du vill ha i ditt gym och vilken kvalitet du väljer. Om du har riktigt höga ambitioner med din träning kommer du antagligen inte bli nöjd med ”good enough” utan hellre vilja ha premiumprodukter. Du finns också färdiga ”hemmagyms-paket” att köpa.

De flesta experter rekommenderar att ett hemmagym minst ska innehålla träningsbänk, en ställning, en skivstång och vikter samt en uppsättning hantlar. Du kan även fylla på ditt hemmagym med t.ex. kettlebells, mjuk atlassten eller lyftstock om du vill ha lite variation.

  • Träningsbänk – Många övningar kräver att du ligger ner och därför behöver du en träningsbänk. Träningsbänken ska klara av din vikt + den vikt du planerar att lyfta. Om du planerar att träna lutande övningar måste den också vara ställbar.
  • Skivstångs-ställning – En ställning är nödvändigt om du vill kunna träna tunga ben-, bröst- och axelövningar. Se till att ställningen har någon form av säkerhetsarmar som fångar upp stången om du skulle misslyckas med lyftet eller om det skulle hända en olycka. Ställningar är skrymmande så tänk på att mäta så att den får plats, även på höjden.
  • Skivstång och vikter – Skivstång och vikter kan du köpa som paket eller som separata delar. Det viktigaste är att du väljer utrustning som passar dina träningsambitioner. För skivstången bör du titta på vilken maxbelastning den tål, tålighet (den får inte krökas och ska tåla att släppas i golvet), kullager och rotation (beror på vilken typ av övningar du ska göra) och lättring. För vikterna bör du titta på att de väger vad de ska, att de har en bra storlek för ändamålet och eventuella stötdämpande egenskaper.
  • Hantlar – Hantlar är mångsidiga redskap som du kan använda till en mängd olika övningar och muskelgrupper. Järnhantlar (stänger med utbytbara vikter) är en klassiker som dessutom inte tar så mycket plats. Nackdelen är att det kan blir en del skruvande när du ska byta vikter. Gummerade hantlar skonar både golvet och dina öron – och dessutom kommer du undan krånglet med att byta skivor. Däremot behöver du fler om du vill ha ett stort utbud av vikter.

Multigym – All in one

Ett multigym är en slags ”allt-i-ett”-lösning och ger bra möjligheter till varierad träning för hela kroppen. Multigym kan kosta allt från 2 000 kronor till över 90 000 kronor beroende på hur avancerat det är. Kolla upp vilka funktioner multigymmet har innan du slår till, så att du vet vilka muskelgrupper du kan träna med det. Titta också på vilken typ av vikter det har och hur stor maxvikten är så att du inte tar i i underkant och riskerar att växa ur multigymmet. Exempel på allt-i ett-gym hittas bland annat hos Jula.

Begagnad gymutrustning Hemmagym

Vad kostar ett hemmagym för funktionell träning?

Om du gillar funktionsträning ger gymband, gymbollar, hantlar och gymmatta bra förutsättningar att få till effektiva styrkepass. En bra gymmatta kan du också använda för att träna yoga. Den här typen av utrustning behöver varken kosta så mycket eller ta särskilt stor plats.

Gymband kostar mellan 200-1 000 kronor, gymbollar 100-1 000 kronor och en bra gymmatta någonstans runt 500-600 kronor. Hantlar finns i olika varianter och kan kosta allt från 50 kronor för de allra enklaste, upp till 9 000 kronor för mer avancerade, justerbara hantlar.

Hur mycket utrymme behövs till ett hemmagym?

Det svåraste med att bygga ett hemmagym är ofta att ha tillräckligt med utrymme för att få plats med allting. Minst 10 kvadratmeter är att rekommendera om du ska bygga ett gym med fria vikter, men gärna mer. Tänk också på att det inte får vara för lågt i tak!

Golvet är nästa grej. Någon form av mjukt gymgolv är att rekommendera. Det skyddar golvet och utrustningen och sänker ljudnivån (extra viktigt om du har grannar). Dessutom ser det snyggt ut. Det finns olika typer av underlagsgolv och stötdämpande golv som du kan köpa på rulle eller som pusselmatta. Priset för en bra gymmatta ligger vanligtvis någonstans runt 350-500 kronor per kvadratmeter.

Behöver du hjälp att finansiera ditt hemmagym? Läs mer om våra privatlån.

GymPartner Finance finansierar för företag i gym och fitness branschen

Nu kan alla privatpersoner köpa våra produkter på räntefri avbetalning i upptill 24 månader

Köp Crosstrainer

Löpband i kvalitet

Bäst Crosstrainer

Vad kostar ett hemmagym?

Köp Löpband hos GymPartner Finance

Starta Gym

Öppna eget Gym?

HUR VILL DU GÖRA MED FINANSIERING?

Publicerat den
Kategoriserat som blogg