Träningspass hemma – 6 enkla basövningar

Aktuella evenemang hos GymPartner & GymAuktioner  Black Week 2022- Rea På Gymutrustning Förhandsvisning Av Black Week - Erbjudande För Stamkunder Alla bolag - Nyckeltal och Befattningar Allabolag Sveriges Bolag På Allabolag.Se GymPartner bolagspresentation på Alla bolag - Allabolag.se

Träningspass hemma – 6 enkla basövningar som gör att du kan få in motion i vardagen, som inte  behöver betyda att du kör slut på dig själv varje pass. Det handlar om små steg som i slutändan kommer ge resultat, och man behöver helt enkelt bara göra sig medveten om de olika alternativ som alltid finns till hands under dagens olika aktiviteter.

Träningspass hemma – 6 enkla basövningar

Känner du att du vill få igång ett flås men inte har tid så träna hemma med ett kort intensivt pass på 15 minuter på vardagsgolvet.

Nedan följer några enkla övningar som du kan träna hemma eller på gymmet, hitta din nivå och din utmaning!

1. Air squats – benböj
3 set • 10 repetitioner

Knäböj utan vikter, även känt som air squats. Tränar lår och sätesmuskler. Medan vanliga knäböj görs med yttre belastning (skivstång eller hantlar) så görs dessa endast med kroppsvikt.

Så utför du övningen

 • Stå axelbrett med fötterna som ska peka rakt fram.
 • Ländryggen ska hållas rak genom hela övningen och hälarna nere i golvet.
 • Höfterna ska komma lägre än knäna innan du reser dig upp igen.
 • Kom ihåg att hålla hälarna på golvet hela tiden.

Air squats - benböj  Träningspass hemma – 6 enkla basövningar med Knäböj utan vikter, även känt som air squats. Tränar lår och sätesmuskler. Medan vanliga knäböj görs med yttre belastning (skivstång eller hantlar) så görs dessa endast med kroppsvikt. Så utför du övningen Stå axelbrett med fötterna som ska peka rakt fram. Ländryggen ska hållas rak genom hela övningen och hälarna nere i golvet. Höfterna ska komma lägre än knäna innan du reser dig upp igen. Kom ihåg att hålla hälarna på golvet hela tiden.

2. Burpees
3 set • 10 repetitioner
Få burpees att kännas lättare

6 enkla basövningar Få burpees att kännas lättare Så utför du övningen Börja stående upprätt med fötterna höftbrett isär. Ta ett steg bakåt och böj dig ner. Håll tyngden över främre benet. Tryck ifrån och samla ihop fötterna igen. Upprepa på samma ben. Känn att det är det främre benet som gör jobbet, ju djupare ner du böjer dig desto svårare blir övningen. Se till att knät hålls stabilt och pekar framåt genom hela rörelsen. Håll överkroppen rak under hela övningen. För att hjälpa balansen och underlätta övningen kan du luta dig mot en vägg, stolpe, bänk eller liknande.

3. Armhävningar Vanliga raka eller på knä
3 set • 10 repetitioner

Armhävningar Vanliga raka eller på knä 3 set • 10 repetitioner Så utför du övningen Gå ned på alla fyra med händerna rakt under axlarna och fingrarna utsträckta. Sträck ut benen så att du balanserar på händer och fötter och kroppen bildar en rak linje. Böj armbågarna och sänk bröstkorgen mot golvet och håll bålen aktiverad. Gör övningen långsamt och behåll kontrollen och se till att armbågarna pekar bakom dig istället för åt sidan. Pressa upp dig igen, men var försiktig så att du inte låser armbågarna i slutet av rörelsen.

4. Utfalsssteg bakåt
3 set • 10 repetitioner
Så utför du övningen

 1. Börja stående upprätt med fötterna i höftbredd isär.
 2. Ta ett steg bakåt och böj dig ner. Håll tyngden över främre benet.
 3. Tryck ifrån och samla ihop fötterna igen. Upprepa på samma ben.
 4. Känn att det är det främre benet som gör jobbet, ju djupare ner du böjer dig desto svårare blir övningen.

Utfalsssteg bakåt 3 set • 10 repetitioner Så utför du övningen Börja stående upprätt med fötterna i höftbredd isär. Ta ett steg bakåt och böj dig ner. Håll tyngden över främre benet. Tryck ifrån och samla ihop fötterna igen. Upprepa på samma ben. Känn att det är det främre benet som gör jobbet, ju djupare ner du böjer dig desto svårare blir övningen.

Planka med Axelklapp och vadklapp

3 set • 10 repetitioner

Så utför du övningen

Planka med Axelklapp och vadklapp 3 set • 10 repetitioner Så utför du övningen Ställ dig som om du skulle göra en armhävning (den position du är i innan du sänker bröstkorgen mot golvet). Fokusera på att aktivera bålen, håll in bäckenet och håll ihop insidorna på låren, som om du försökte hålla fast en bit papper mellan dem. Håll i 30 sekunder eller tills du inte orkar längre. Prova med att klappa dig på axeln, växelvis enligt video

Ryggresningar på golvet – Ingår i 6 enkla basövningar

Teknik och utförande – Rygglyft – Ryggresningar

 1. Ligg på magen på golvet/mattan.
 2. Placera händerna bakom huvudet.
 3. Lyft bröstkorgen mot taket (det här är en rätt liten rörelse).
 4. Håll någon sekund, innan du långsamt håller emot på nervägen.
 5. Du tränar: Främst ländryggen och rumpa.

Ryggresningar på golvet Teknik och utförande – Rygglyft - Ryggresningar  Ligg på magen på golvet/mattan. Placera händerna bakom huvudet. Lyft bröstkorgen mot taket (det här är en rätt liten rörelse). Håll någon sekund, innan du långsamt håller emot på nervägen. Du tränar: Främst ländryggen och rumpa.

Aktuella evenemang hos GymPartner & GymAuktioner 

Black Week 2022- Rea På Gymutrustning

Förhandsvisning Av Black Week – Erbjudande För Stamkunder

Alla bolag – Nyckeltal och Befattningar Allabolag

Sveriges Bolag På Allabolag.Se

GymPartner bolagspresentation på Alla bolag – Allabolag.se

Aktuella evenemang hos GymPartner & GymAuktioner  Black Week 2022- Rea På Gymutrustning Förhandsvisning Av Black Week - Erbjudande För Stamkunder Alla bolag - Nyckeltal och Befattningar Allabolag Sveriges Bolag På Allabolag.Se GymPartner bolagspresentation på Alla bolag - Allabolag.se

Publicerat den
Kategoriserat som blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *